Nu kan du logge ind med NemID app uden brug af nøglekort

Nu er det blevet nemmere at logge ind med NemId app. Med den nye app behøver du ikke bruge dit nøglekort.

Den nye app kan bruges alle de steder hvor du ellers skal bruge dit nøglekort. Nøgleappen er mere fleksibel, du kan bruge en firecifret kode, fingertryks- eller ansigtsgenkendelse. Ifølge Digitaliseringsstyrelsen, er den nye app lige så sikker som NemId nøglekortet.

Den nye NemID app fås til både smartphones eller tablets og kan bruges til både erhverv og privat.

Underskriv dit lån med NemID

NemID nøgleappen gennemgås kort i denne video fra Finans Danmark

NemID appen er et supplement til nøglekortet. Du skal stadig beholde dit gamle nøglekort. Hvis du f.eks. glemmer din firecifrede pinkode, mister din telefon eller tablet, skal du bruge nøglekortet for at få en ny kode.

Ikke helt uden problemer

Der har været en del kritik af den nye app, bl.a. at den ikke virker på alle smartphones. Android brugere har f.eks. problemer hvis de har indstillet telefonen til at rotere automatisk. Også dem der ikke har slået roter-funktionen til, kan få problemer.
Et andet kritikpunkt er, at det er "E-nettet" der fremstår som ophavsmand. Appen stammer fra Digitaliseringsstyrelsen, mens "E-nettet" er den finansielle sektors udviklingsleverandør.

Nicolai Franck har testet NemID-appen:

Men det mest mærkelige er, når man skal godkende et login i appen, så kan man ikke se, hvilken service det er, man er ved at godkende login til. Jeg ville meget gerne vide, om det er borger.dk eller min netbank, jeg er ved at sige ‘ja tak’ til at logge på, fordi det giver en større følelse af sikkerhed. Men det får man altså ikke. Skriver Nicolai Frank på dr.dk

Får du lyst til at prøve den nye NemID app, eller er du allerede i gang, så anbefaler vi, at du så vidt muligt bruger din telefons ansigts- eller fingeraftryksgenkendelse når du logger ind. Så behøver du ikke bekymre dig om, at din kode kunne blive afluret.

Du kan downloade NemID appen i Google Play eller App Store.
Der er to forskellige nøgleapps der ligner hinanden til forveksling. Den ene (den med grøn nøgle) er til privat brug, mens den anden er til erhverv:

NemID app på Google Play
Til venstre: Til privat brug. Til højre: Til erhverv

Følg og like Segmenta.dk på: