Små lån. Lån fra 500 - 10.000 kr. hurtigt og nemt

Her finder du en oversigt over udvalgte små lån, hvor du kan låne fra 500 - 10.000 kr.
Ansøger du nogle af disse udbydere, får du et uforpligtende tilbud om lån.
Låne aftalen er først bindende, når du har underskrevet aftalen.
Du har 14 dages fortrydelsesret, gældende fra den dag aftalen underskrives.

ung-fyr-tommel-op

Her har du en oversigt over hvor du kan få små lån

ANNONCE

Mest populære lån i 2018

andenplads
LendMe logo
Bedømmelse: 5,5 ud af 6 stjerner

Fremragende 9.5/10

Lånebeløb

Løbetid

Min. alder

Årlig rente

10.000 - 300.000 kr.

12 - 120 mdr.

20 år

Variabel 9%

Priseksempel: Samlet kreditbeløb 40.000 kr. Løbetid 5 år. Variabel debitorrente 9,00 %. ÅOP 11.17 %. Etb. omk. 2.000 kr. Samlet beløb, der skal betales tilbage 51.957 kr.

Med én ansøgning får du svar fra op til 5 forskellige banker.

foersteplads
Bank Norwegian logo
Bedømmelse: 5,5 ud af 6 stjerner

Fremragende 9.6/10

Lånebeløb

Løbetid

Min. alder

Årlig rente

5.000 - 400.000 kr.

12 - 180 mdr.

23 år

8,99 - 24,35%

REPRÆSENTATIVT EKSEMPEL: Ved lån på 65.000 kr. over 5 år. Mdl. ydelse fra 1.357 til 1.888 kr. Fast individuel debitorrente fra 8,99% til 26,81%. ÅOP før skat fra 10,33% til 28,36%. Samlede kreditomkostninger fra 17.367 til 49.259 kr. Samlede tilbagebetaling fra 81.417 til 113.309 kr.

tredieplads
SparNord-logo
Bedømmelse: 5,5 ud af 6 stjerner

Fremragende 9.3/10

Lånebeløb

Løbetid

Min. alder

Årlig rente

10.000 - 75.000 kr.

12 - 72 mdr.

25 år

Variabel 9,90%

*Låneeksempel: Ved et samlet kreditbeløb på 55.000 kr. over 36 mdr.: Månedlig ydelse kr. 1.762 - Samlede kreditomkostninger kr. 8.407 - Samlet beløb der skal betales tilbage er kr. 63.407 - Årlig variabel debitorrente 9,90%. ÅOP 9,90%. Der forudsættes betaling via Betalingsservice. Lånet kræver normal kreditvurdering jf. Spar Nords gældende politikker. Min. 400.000 årlig indkomst.

Du har 14 dages fortrydelsesret når du låner via Segmenta.dk

ANNONCE

Mest populære lån i 2018

LendMe

Krav: Min. 20 år. Ikke i RKI.
Lån fra 10.00 til 300.000 kr.

Bank Norwegian Kviklån

Krav: Min. 23 år. Ikke i RKI. Lønindkomst.
Lån fra kr. 10.000 - 200.000 kr.

Resurs Bank

Krav: Min. 20 år. Ikke i RKI.
Lån fra kr. 10.000 - 300.000.

Hvad er et lille lån?

Små lån kan være et vidt begreb, men når det gælder lån på nettet, ligger de fra 100 - 50.000 kr. Mange vil måske ikke anse 50.000 kr. som et lille lån, men det er det for de fleste låneudbydere. Der er mange navne for de mindre lån: Mikrolån, SMS lån, Mobillån, Minilån, Kviklån, for bare at nævne nogle.

Små lån på nettet er blevet en trend

Det er blevet troligt populært at låne penge via nettet og populariteten er stærkt stigende. Mens der i 2010 blev optaget kortfristede lån på nettet for 37.828.500 kr, blev der optaget tilsvarende lån for 527.317.119 kr. i 2015. Af de 172.485 lån der blev givet i 2015, blev 12,1% misligholdt. Tal fra Forbrugerombudsmanden 2017.

Det er ikke lige meget hvilket lån man tager - lånet skal passe både til dig og til din situation. Det nytter ikke at du tager et lån du ikke kan betale tilbage. Det nytter heller ikke du tager et lån der skal betales tilbage om 3 mdr. hvis du først har pengene om 6 mdr.

Her følger en kort beskrivelse af de forskellige låneformer der kommer ind under begrebet små lån:

Kortfristede smålån

De kortfristede lån er dem der omtales kritisk af politikere og presse. Her bliver de fejlagtigt kaldt "Kviklån", der er et langt større begreb. Der er flere der tilbyder mindre lån med kort løbetid. Du kan typisk låne fra 100 - 15.000 kr. der skal være tilbagebetalt indenfor en overskuelig tidsramme.

Nogle låneudbydere tilbyder kortfristede lån på 14 - 30 dage, mens andre har løbetider på op til 12 mdr. I januar måned (2017) trådte der en ny lov om kortfristede lån i kraft. Loven gjaldt for lån med en betalingsfrist på 90 dage eller derunder. Groft sagt, gik loven ud på, at forsinke udbetalingen af disse lån med 2 døgn. Loven ramte kun ganske få udbydere og har vist sig at være næsten virkningsløs. Nu tales der om en ny lov der skal begrænse hvor høj ÅOP (Årlig Omkostning i Procent) må være, hvilket vil være en langt mere virkningsfuld løsning.

Kortfristede lån har høj ÅOP

De små lån med kort løbetid har gerne en særdeles høj ÅOP. Det er i sig selv lidt misvisende, da du jo ikke har brug for oplysninger om, hvad lånet koster over 12 mdr. når du jo kun skal bruge det i 30 dage. I virkeligheden kan de fleste kortfristede små lån sagtens tåle sammenligning med f.eks. et bevilliget overtræk i banken.
Mens banken beregner sig et klæggeligt gebyr for at yde kreditten, er det gerne renten der er høj hos de online udbydere af kortfristede lån. Det er ikke unormalt at den månedlige rente svarer til den årlige rente på et almindeligt lån. Hvilket kan gøre det ekstremt dyrt, hvis man misligholder betalingsfristen.

Tag kun et kortfristet lån, når du er 100% sikker på, at du overholder betalingsfristen!

Se mere om kortfristede smålån

SMS lån

Mens SMS lån stort set er ikke eksisterende, har begrebet godt fat i befolkningen. Mens SMS lån tidligere stort set svarer til kortfristede smålån, dækker begrebet i dag over lån der kan optages via mobiltelefonen, hvilket gælder for langt de fleste online lån. Grunden til SMS lånets store popularitet var at det var nemt, hurtigt og stort set anonymt at optage lån. Grunden til at meget få tilbyder egentlige SMS lån i dag er, at sikkerheden slet ikke er tidssvarende. I dag er sikkerheden ekstrem høj når du låner over nettet.

Se mere om SMS lån

Mobillån

Begrebet Mobillån har ikke slået an på samme måde som SMS lån. Det skyldtes især udviklingen af internettet. Mens det var ganske få der havde adgang til nettet i 1990, har stort set alle adgang i dag. Alle låneudbydere har hjemmesider tilpasset mobiltelefonen, så du har adgang til alle online lån via din mobil. Du kan derfor låne fra få hundrede kroner op til flere hundrede tusinde kroner via mobilen.

Se mere om Mobillån

Minilån

Minilån hører til den mest populære gruppe af online lån. Mens Minilån tidligere var lån op til 10.000 kr. har begrebet udviklet sig en del. I dag dækker Minilån over lån der spænder fra ca. 3.000 - 50.000 kr. Den tidligere løbetid på 12 - 18 måneder er også blevet strakt en del: Løbetiden for Minilån ligger i dag på op til 80 måneder. Ansøger du om et Minilån får du gerne svar med det samme eller indenfor 1 time og pengene er gerne overført til din konto samme dag eller næste dag - alt afhængig af hvornår du ansøger.

Se mere om Minilån

Kviklån

Kviklån er lån hvor låneproceduren er både nem og hurtig. Alle ovenstående lån falder indenfor begrebet Kviklån. Lånebeløbet for Kviklån stiger støt. I dag kan du hos nogle låneudbydere få Kviklån på op til 200.000 kr.

Mens Kviklån er utrolig populære i befolkningen, er de tilsvarende upopulære hos politikere, presse og forbrugerråd. Kritikken går dog udelukkende på en meget lille del af kategorien kviklån, nemlig de kortfristede små lån.

Se mere om Kviklån

Større lån

Større lån, lån op til 400.000 - 500.000 kr. optages i stadig større omfang via nettet. I lighed med de tidligere omtalte lån, behøver man ikke aftale tid og møde op i banken for at optage disse forbrugslån. Du udfylder en online ansøgning, får svar med det samme og hvis du accepterer lånetilbuddet, er pengene klar i løbet af få dage.

Se også:
Mere om Forbrugslån
Mere om Banklån

Få det bedste lån

Fælles for online lån er, at du får et gratis og uforpligtende lånetilbud. Søger du flere forskellige lån/låneudbydere, kan du sammenligne tilbuddene. Du har større chance for at finde det helt rigtige lån hvis du søger 3 - 5 forskellige udbydere og vælger det lån der passer bedst til dig og til din situation.

Du skal især være opmærksom på gebyrer. Gebyrer kan, til forskel for renter, ikke trækkes fra på selvangivelsen. Et lån med høje gebyrer og lave renter kan derfor være dyrere end et lån med et lille gebyr og en højere rente.

Det er også en god ide at kigge på de samlede omkostninger. Det er, hvad lånet kommer til at koste dig. De samlede omkostninger skal fremgå af dit lånetilbud!

ÅOP (Årlig Omkostning i Procent) kan du kun bruge til at sammenligne to ens lån - altså lån med samme lånebeløb og samme løbetid. ÅOP fortæller heller ikke hvor meget der er gebyrer og hvor meget der er renter.

Du har 14 dages fortrydelsesret når du låner online

Når du låner via nettet, har du 14 dages fortrydelsesret. Fortrydelsesretten gælder fra den dag du modtager de endelige lånedokumenter. Fortryder du dit lån, skal du inden 14 dage meddele udbyderen at du har fortrudt. Lånet skal derefter tilbagebetales inden 30 dage. Et eventuelt gebyr får du tilbage mens du kommer til at betale renter for perioden.

Se mere om fortrydelsesret på lån på forbrug.dk

Se mere om at låne

 

 

Hvorfor få et lille lån?

Der kan være mange grunde til, at du ønsker et mindre lån. En akut nødsituation: Din cykel er stjålet: og der er 8 dage til lønningsdag. En uforudset udgift: Vaskemaskinen er brudt sammen, din hund skal til dyrlæge, du havde glemt mors dag/fars dag osv. Uanset hvorfor du ønsker et lille lån, er det en god ide at overveje dit behov og dine muligheder.

Lån penge online

Er det nødvendigt at låne?

Nogle gange ønsker man sig brændende et eller andet, for så blot at finde ud af, at man kunne klare sig uden det. Mange har tøj eller sko i klædeskabet, som de aldrig går med eller elektronik i skufferne der aldrig bliver brugt. Alt sammen noget man ønskede sig brændende - og som man kunne have klaret sig fint uden.

Kan du låne af familie eller venner?

Det er ikke gratis at låne i banker eller hos låneudbydere. Det vil gerne være billigere hvis du kan låne af et familiemedlem eller en god ven. Det er ikke altid en brugbar løsning - men værd at overveje.

Tjen penge på et lille lån!

Der er situationer hvor du kan tjene penge på at tage et mindre lån. F.eks. hvis du kan spare penge på at handle her og nu. Hvis du f.eks. er ved at spare op til en ny fladskærm og falder over et godt tilbud på netop denne fladskærm. Du kan måske spare 2.000 kr. hvis du handler nu! Her sparer du langt mere end udgiften til et mindre lån er.

Hvor låner man et mindre beløb?

Det er de færreste der ønsker at involvere egen bank, når man blot skal låne et mindre beløb. Heldigvis bugner nettet med tilbud om små lån. Der er så mange online lån, at det kan være svært at overskue de mange muligheder. Her kan en låneportal være en stor hjælp, her finder du en oversigt over de mest almindelige lån og lånemuligheder:

 

Oversigt over små online lån

Lån 1.000 kr. eller lån 2.000 kr.

Skal du låne op til 2.000 kr. findes der flere muligheder. Vivus og Ferratum er nok de mest kendte, men der er flere udbydere hvor du kan låne 2.000 kr. Her er et udvalg af de mest søgte låneudbydere:

UdbyderLånebeløbLøbetidMin. alder
Vivus100 - 12.000 kr.Fleksibel20 år
MiniFinans500 - 12.000 kr.5 - 30 dage21 år
Ferratum1.500 - 15.000 kr.5 - 47 mdr.25 år
Lendon100 - 10.000 kr.5 - 30 dage23 år
NUPP1.000 - 6.000 kr.12 - 36 mdr.18 år

Lån 3.000 kr.

Ønsker du at låne 3.000 kr. er udbuddet lidt større:

UdbyderLånebeløbLøbetidMin. alder
Anna Finans3.000 - 50.000 kr.12 - 72 mdr.18 år
Vivus100 - 12.000 kr.Fleksibel20 år
LånLet3.000 - 75.000 kr.12 - 72 mdr.18 år
MiniFinans500 - 12.000 kr.5 - 30 dage21 år
Robot lån3.000 - 75.000 kr.12 - 72 mdr.18 år
NUPP1.000 - 6.000 kr.12 - 36 mdr.18 år
Selene Finans3.000 - 75.000 kr.12 - 96 mdr.18 år
Lendon100 - 10.000 kr.5 - 30 dage23 år
Ferratum1.500 - 15.000 kr.5 - 47 mdr.25 år
GoKredit3.000 - 6.000 kr.30 dage25 år

 

Lån 3.000 kr. gratis

Lån 3.000 kr.

Lån 3000 kr. Nem ansøgning og høj godkendelse, sådan lyder tilbudet fra flere låne udbydere. Du kan sagtens låne 3.000 kr., endda uden at det koster dig en øre. Hos flere låneudbydere får du første lån helt gratis – det vil sige, du skal hverken betale renter eller gebyrer første gang du låner hos den pågældende udbyder.

Du kan låne 3.000 kr. i op til 30 dage uden omkostninger. Du skal bare huske at betale lånet tilbage inden udløb. Hører du til dem med orden i tingene, er der ingen risiko forbundet med de gratis lån.
Hører du derimod til dem der ikke helt har styr på at få betalt regninger til tiden, skal du holde dig langt væk fra disse kortfristede lån. Strafrenterne er som regel høje. Derfor kan et gratis lån hurtigt blive til en dyr fornøjelse, hvis der lægges strafrenter og rykkergebyrer på.

Undgå ubehagelige overraskelser - Brug din netbank

Tager du et af disse kortfristede lån, så sæt det til betaling med det samme. Brug din netbank. Sæt banken til at betale på forfaldsdagen. Det kan du gøre, så snart du modtager giro indbetalingskortet. Så sørger banken for at overføre betalingen på forfaldsdagen. Du risikerer ikke at glemme at betale og du undgår både strafrenter og rykkergebyrer.

Lån 3.000 kr. gratis!

Den er god nok - du kan låne helt gratis hos nogle låneudbydere. Det gælder dog kun første gang du låner penge hos den udbyder. Låner du f.eks. 3.000 kr. gennem en af disse udbyddere, kan du låne gratis i op til 30 dage. Husk at betale lånet tilbage!

Se også: Lån penge gratis

Hvad får låneudbyderen ud af det?

Låneudbyderen driver en forretning. Han vil naturligvis gerne tjene penge. Hvordan kan han så tjene penge, når det er gratis at låne?

Han håber på, at du kommer igen. Har du allerede lånt en gang, er det fristende at låne igen. Denne gang koster det så penge at låne – og renter/gebyrer hører sjældent til i den billigere ende af skalaen.
Her skal man lige huske at undersøge markedet, inden man siger ja tak til at låne igen.

Låneudbyderen får en ting mere, din e-mail adresse. Her får han mulighed for at tilbyde dig lignende ydelser fremover. Hvem ved – måske lader du dig friste…

Her kan du låne 3.000 kr.

UdbyderLånebeløbLøbetidMin. alder
Anna Finans3.000 - 50.000 kr.12 - 72 mdr.18 år
Vivus100 - 12.000 kr.Fleksibel20 år
LånLet3.000 - 75.000 kr.12 - 72 mdr.18 år
MiniFinans500 - 12.000 kr.5 - 30 dage21 år
Robot lån3.000 - 75.000 kr.12 - 72 mdr.18 år
NUPP1.000 - 6.000 kr.12 - 36 mdr.18 år
Selene Finans3.000 - 75.000 kr.12 - 96 mdr.18 år
Lendon100 - 10.000 kr.5 - 30 dage23 år
Ferratum1.500 - 15.000 kr.5 - 47 mdr.25 år
GoKredit3.000 - 6.000 kr.30 dage25 år

Her kan du låne 5.000 kr.

UdbyderLånebeløbLøbetidMin. alder
NUPP1.000 - 6.000 kr.12 - 36 mdr.18 år
GoKredit3.000 - 6.000 kr.30 dage25 år
Profillån5.000 - 50.000 kr.12 - 60 mdr.18 år
Bank Norwegian5.000 - 200.000 kr.12 - 120 mdr.23 år
Selene Finans3.000 - 75.000 kr.12 - 96 mdr.18 år
Leasy Lavrentelån5.000 - 50.000 kr.24 - 72 mdr.20 år
Robot lån3.000 - 75.000 kr.12 - 72 mdr.18 år
Leasy Minilån5.000 - 10.000 kr.12 - 36 mdr.20 år
Zaplo5.000 - 20.000 kr.3 - 24 mdr.20 år
LånLet3.000 - 75.000 kr.12 - 72 mdr.18 år
Anna Finans3.000 - 50.000 kr.12 - 72 mdr.18 år
Ferratum1.500 - 15.000 kr.5 - 47 mdr.25 år
Vivus100 - 12.000 kr.Fleksibel20 år
Lendon100 - 10.000 kr.5 - 30 dage23 år
MiniFinans500 - 12.000 kr.5 - 30 dage21 år

Husk at betale dit lån tilbage!

Misligholdte lån kan blive en dyr affære

Betaler du ikke dit lån tilbage til tiden, vil der komme ekstra omkostninger på. Det kan være strafrenter, renters rente, gebyrer og rykkergebyrer. Selv et lille lån kan blive dyrt, med alle disse ekstra omkostninger.

Lån kun, hvis du har råd til at betale lånet tilbage til tiden. Sker der noget helt ekstraordinært og du ikke kan betale, så kontakt udbyderen så hurtigt som muligt. De fleste er til at snakke med og det er meget lettere at få gang i en dialog, hvis du ikke er bagud med betalingen.

Få et rigtigt lån

Inden du lader dig friste af et af disse kortfristede lånetilbud, bør du overveje om det er den rette løsning for dig. Er det et enkeltstående tilfælde der gør, at du har brug for et lån, eller sker det igen?
Det er langt dyrere at få flere små lån end et enkelt større lån. Dels er renten som regel højere på mindre lån og der kommer gebyrer på, hver gang du låner.

Med et rigtigt lån ved du hvor du står i lang tid fremover. Du betaler kun gebyr en gang. Du får en fast rente. Du betaler et fast beløb hver måned. Låner du mindre end 20.000 kr. behøver du sjældent at indsende dokumentation for din indkomst.

Se mere om at låne penge her